Start Biografi Publikationer Åskloster seminarium Kontakt
Biografi

Georg Wikman, född 1943 i Helsingborg är fysiker, matematiker, forskare och entreprenör med bas i Göteborg.
Fysiker och matematiker
Georg har en bred utbildning i matematik, teoretisk och allmän fysik samt astronomi, studerade huvudsakligen vid Göteborgs och Lunds universitet. Lägg därtill studier vid lärarhögskolan och föreläsare i matematik vid Karlstad Universitet. Vid ETH i Zürich fick Georg upp intresset för såväl kvantfysik och modern matematik, ett intresse som ligger till grund för den årliga sammankomsten av kända fysiker och matematiker i Åskloster.
Forskare
Georgs började tidigt forska och grundade 1975 SÖI med syftet att samla kunskap om medicinalväxter ifrån hela världen, främja vetenskaplig forskning av dessa samt utveckla växtbaserade läkemedel. Fokus på farmakologiska och kliniska studier i samarbete bland annat Harvard Uni., Uni. of Texas, Yerevan State MH samt det ryska rymdprogrammet, har gjort att svensk örtmedicin har används ända upp på rymdfärjan MIR.
Svenska Örtmedicinska Institutet (SÖI)
Sedan starten 1975 har företaget fokuserat på forskning och utveckling. 1980 byggdes en extraktionsanläggning för produktion av unika örtextrakt baserade på medicinalväxter och än idag tillverkas företagets produkter på den GMP- / API-certifierade fabriken i hallänska Vallberga. Företaget har idag marknadsledande produkter som KanJang®, sveriges vanligaste förkylningsmedicin.
Åskloster seminarium
Genom sina kontakter med bland annat kvantfysikern David Bohm bjöd Georg 1988 in till en konferens i Hyssna där framstående forskare från olika discipliner inom matematik och fysik deltog i en gemensam dialog. Sammankomsten var uppskattad och därefter fortsatte Georg att anordna seminarier. Sedan 2004 har det blivit en årlig tradition för matematikerna och fysikerna att mötas i Åskloster utbyta kunskap och idéer.
Läs mer om Åskloster seminarium här >>
GeorgWikman.se | Georg Wikman Copyright © 2013 | info@georgwikman.se |